STILLA & JAX

Till Stillas första kull har jag valt en hane med mycket "drive och vilja" Anledningen till detta valet är att Silla är en väldigt cool, balanserad och lugn hund där det absolut inte gör något om det blir "lite mer" 


Ur denna kombinationen förväntar jag mig att få arbetsvilliga hundar med mycket motor och "will to please" i som kommer passa lika bra oavsett om man vill gå på lydnadsplan, satsa på räddning, bruks eller hålla på med jakt. 


Dessa valpar säljs enbart till dig som tänker träna och tävla med din hund och företrädesvis till de som vill hålla på jakt.

STILLA är:


Stilla är hunden som vi behöll i vår Knallas första kull och enda då Knalla nu lever livet som lydnadshund. Stillas pappa Moltas som jag tycker är en fantastisk hund gick plötsligt bort här allt för tidigt så man kan lätt säga att Stilla betyder lite extra för oss här hemma.


Stilla är min dotters hund och de tränar framför allt jakt men går även nu på special sök på skolan. Stilla tog ett första pris i NKL på B-prov på sin första start då han var drygt ett år, efter det så tränar de för att starta i öppenklass men är inte riktigt klara med vatten arbetet ännu.


Jonna har ju med STilla på veckodagarna då hon går på Munkagårds Gymnasiet i Tvååker och det har aldrig varit några bekymmer. Stilla är otroligt miljö stark ( nästan på gränsen till dumdristig ibland ) och det finns inget som stoppar henne eller som hon inte kan lösa. Måste säg att en mer social hund får man leta efter och hon tar verkligen livet med en klackspark.


Stilla kommer ur en frisk kull där alla utom en har startat på antingen B-prov eller WT samt även inom andra dicipliner, dessa syskon är verkligen "all round"

Så här beskriver Lena JAX:


Han är inte så stor, men han är en robust hund med stark jaktdrift, följsamhet och mycket "will to please" En hund som kräver sin förare, har stor arbets och tränings vilja och ställer alltid upp oavsett situation och väder. Han är vänlig mit andra levande väsen.


Han är en hund som inte ser hinder utan ger sig ut i olika terränger och vatten utan förbehåll.

J Aqua Seer's Sparkling Star

Alsterbygdens Skojare af Skoj

SE14972/2017

Född: 2017-01-09

e: Ippika´s Abenteur

u: Aqua Seer's First Star

SE40639/2015

Född: 2015-07-01

e: Fall And Hills Aragorn Of Skoj

u: Wood And Water Nyfikna Nilla

HD: A

ED: ua

Avels index: HD 112 / ED 107

Ögon: ua

GR_PRA1: Normal

GR_PRA2: Ej Testad ännu


HD: B

ED: ua

Avels index: HD 103/ ED 107

Ögon: ua

GR_PRA1: Normal

GR_PRA2: Normal

Genomförd FB-R


Genomförd FB-R

Genomförd BPH med skott

B-Prov NKL / 1:a Pris


Godkänt Bukspröve Danmark

B-Prov NKL / 1:a PrisStarklass / Godkänd

Starklass / Uppflyttad

STILLA & JAX