TIDIGARE ÅRS ARTIKLAR

2015

Då har vi landat lite efter årets och mitt första kennel läger. Kan inte med ord beskriva hur glad och nöjd jag är med helgen och alla som deltog. Jag är otroligt glad och känner mig priviligierad över att ha så fina valpköpare som ställer upp och kommer på våra aktiviteter som vi ordnar. Alla utom 4 stycken deltog på årets läger och det är härligt att se hur trevligt alla har med varandra och vilken lättsam och god stämning det är.

 

Det började på fredagen att alla anlände och är sjukt imponerad över att alla faktiskt hittade dit ;-) Har själv kört vilse då jag skulle ut till Bonnalt för första gången. Det blev en trevlig middag på kvällen där vi gick igenom lite inför helgen och alla fick berätta lite om sig själva, sina hundar och vad de hade för förväntningar på helgen. Efter lite mer mingel så tog vi en relativt tidig kväll och laddade batterierna inför morgondagen.

Lördagen började i lugnt tempo med en lång frukost där man kunde känna förväntan ligga i luften. Alla var taggade och på G inför en hel dag med träning. Vi delade upp alla i två grupper, nybörjare och de som kommit lite längre. Vi började dagen tillsammans med mingelövning och lite lydnad/stadge övningar och jag måste säg att de ALLA skötte sig toppen fint. Efter det delade vi på oss och gjorde lite olika övningar, på lördagen var jag själv med och körde Knalla så det var bara en liten del jag såg utav de i nybörjar gruppen då vi var på olika ställen. 

Vädergudarna höll sig återigen på mina sida och trots att det regnade lite på morgonen så höll sig regnet borta under dagarna. Vi bröt vid 12 för lite lunch och sedan så fortsatte träningen under dagen.

På kvällen blev det samkväm och grill middag. Så mycket jag skrattat och som jag njutit utav att ha alla mina valpköpare här och deras hundar. Många härliga diskussioner och en massa roliga historier och upplevelser man delat med sig av. Vi hade även en frågesport som handlade om kenneln, våra hundar och mina tankar och värderingar. Är imponerad över hur mycket de alla kunde och vi säger GRATTIS till Lars Kjellgard som dominerade med 24,5 poäng. Poängen från denna frågesport omvandlades till WT-poäng som man fick med sig till dagen efter då Kennel Mästerskapet skulle gå av stapeln.

Söndagen så var det äntligen dags för det stora Kennel Mästerskap mycket laddat var det och tävlings människorna kom verkligen fram under dagen. Det var riktigt kul att se alla och de skötte sig superfint. Några som man har följt under ett tag har gjort riktigt stora framsteg och det var jätte kul att se. Det var också kul att se alla de små som krigade på mycket bra trots sin ringa ålder, bra fokus även om de var trötta efter helgen. Jag är mycket stolt uppfödare idag om än lite trött MEN stolt. Känner att det är kul att alla engagerar sig så mycket som de gör och förvaltar sina hundar på ett så fint sätt.

 

Jag vill säga ett stort TACK till alla mina valpköpare för att ni kom och jag hoppas verkligen att ni fått med er en hel del goda erfarenheter med er hem och att vi ses igen på nästa års kennel läger. Ett extra TACK till Ulf och Carina som ville vara med och ta hand om oss alla i träningen :-)

Årets Prispall :-)

Årets KENNEL MÄSTARE "Abbe" Aqua Seer's First Fighter och Lena

Stort GRATTIS till er :-)

___________________________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________________________

UNGHUNDSDERBY & MH FIRST-KULLEN

6-7 Juni

 

Ännu en härlig helg är avslutad och denna började med att tre utav First kullen startade på Unhundsderbyt.

En glädjens dag blev det och jag är mycket stolt uppfödare när Lena och ABBE "Aqua Seer's First Fighter" går och blir bästa golden.

På lördag kvällen så träffades vi alla hemma hos oss där vi grillade och firade Lena och Abbes fina jobb under dagen.

Det är så fantastiskt kul att träffa alla och ni tar så väl hand om er fyrbenta vänner, Tack för det :-)

På söndagen var det då dags för MH, äntligen. Gud vad spännande det är att få se hur ens kullar blir och hur de reagerar i olika situationer. Jag är otroligt nöjd med hela kullen och det var riktigt kul att vara uppföadre idag.

Stolt som en tupp avslutade vi en fantastisk helg med flaggan allra högst i topp!

___________________________________________________________________________________________________________

STUDIEBESÖK SSRK B-PROV

19 April

 

Idag har vi varit på STUDIEBESÖK på Jaktprovet som SSRK ordnade i Halmstad.

Kul att det finns intresse från valpköpare att komma för att lära sig mera.

En trevlig dag blev det i strålande solsken och många duktiga ÖKL hundar och förare fick vi se.

Lite samkväm och grillning till lunch för att sedan avsluta dagen med ett Nybörjarklass ekipage.

Blev ju en superdag då man fick se både NKL och ÖKL hundar och nu så hopps jag att ni fått en lite bättre bild av vad det

är vi tränar mot.

Fantastiskt kul med så engagerade valpköpare som vill lära sig mer om jakten och vad passar väl då bättre äna tt göra studiebesök.

Stort TACK till er som kom är alltid kul att träffa er och era fina hundar <3

___________________________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________________________

VALPTRÄFF FIRST-KULLEN

1 - 16 Augusti 2014

Nu har vi haft vår första valpträff med "FIRST-KULLEN" 5 utav 9 valpar kom till slut då tyvärr sjukdom stoppade den 6 från att komma.

Vi hade förmånen att få ta del utav Marika Hansson och Tina Hanssons tänk runt lydnad och jakt.

Jag hoppas och tror att alal fick med sig lite guldkorn och känner sig peppade och motiverade för att fortsätta

och utveckla både sig själv och hundarna.

Genomgående så kan kan jag bara säg att jag är SUPER nöjd med det man serhos hundarna idag och jag ser verkligen fram emot

att få följa de alla i framtiden.

Vi avslutade dagen med att grilla och äta lite gott och prata igenom dagen och jag hoppas att alla had elika trevligt som vi hade.

Stort TACK för denna gången och vi ser redan fram emot att få träffa alla igen :-D

 

Copyright © All Rights Reserved Aqua seer´s Kennel

INTRO KURS FIRST-KULLEN

13-14 September 2014

 

Nu har vi haft vår andra valpträff med "FIRST-KULLEN" och så också den utlovade INTROKURSEN med härliga Benedicte från Norge. Tanken var att öven Cathrine skulle komma men då de precis fått valpar i huset så fick hon snällt stanna hemme. 7 utav 9 valpar kom och jag är så otroligt glad och stolt över både valpar och valpköpare.

 

Några anlände redan på fredagen och vi fick en kväll tillsammans med mat, dryck och mycket snack och förväntningar inför morgondagen.

På lördagen så anlände resten av gänget och helgen var i gång på riktigt.

 

Benedicte gick igenom grundträning i jakten och delade med sig av sina tankar kring valpträning och unghundsträning, vad man bör tänka på och hur man kan utveckla och gå vidare. Jag tror och hoppas att alla kände att de fick mycket med sig hem som de kan fortsätta att träna vidare på och att en del tankegångar väckts. En super härlig dag avslutades med grillkväll, dryck och ännu mer hundprat. Många skratt blev det och jag är supernöjd med alla, verkligen ett härligt gäng :-D

 

På söndagen fortsatte träningen och vi utvecklade lite och fick jobba lite mer med hundarna och olika delmoment. Härligt att se att alla så glatt apportera och att jaktlusten finns där. Man kunde se att det var lite spridning bland valparna hur de jobbade och med vilken intensitet men jobbade det gjorde de.

 

Avslutningsvis vill jag bara TACKA för en fantastisk helg, så kul att så många kom och vi ser redan fram emot när vi får träffa alla igen :-D

INTROKURS TO WIN-KULLEN

1-2 Augusti 2015

 

Nu har vi haft vår första valpträff med "TO WIN-KULLEN" och så också den utlovade Introkursen som jag denna gången höll i själv för första gången. Extra kul var att ALLA valpar kom och jag är så otroligt glad och stolt över både valpar och valpköpare för allt jobb och

engagemang som ni lägger ner.

 

Några anlände redan på fredagen och vi fick en kväll tillsammans med mat, dryck och mycket snack och en hel del valpbus :-).

På lördagen så anlände resten av gänget och helgen var i gång på riktigt.

 

På lördag förmiddag gick Tina igenom lite sitt tänk när det gäller grundträning av valpar och på eftermiddagen så tog jag över och vi började så smått kika på jaktens grunder. Jag tror och hoppas att alla kände att de fick mycket med sig hem som de kan fortsätta att träna vidare på och att en del tankegångar väckts. En super härlig dag avslutades med grillkväll, dryck och ännu mer hundprat.

Många skratt blev det och jag är supernöjd med alla, verkligen ett härligt gäng :-D

 

På söndagen fortsatte träningen och vi utvecklade lite och fick jobba lite mer med hundarna och olika delmoment. Härligt att se att alla så glatt apportera och att jaktlusten finns där. Galet duktiga med härligt fokus och fantastisk stadga, kommer bli super det här!

 

Avslutningsvis vill jag bara TACKA för en fantastisk helg, så kul att alla kom och vi ser redan fram emot när vi får träffa alla igen :-D

2014