TIDIGARE ÅRS ARTIKLAR

HÖST TRÄNING FÖR MIRIAM DEL 3

30 OKTOBER 2016


Då har vi avverkat gång nummer tre utav fyra och den här höst träningen för Mirjam börjar dra sig mot sitt slut.

Detta  är med blandade känslor som man blickar framåt mot sista tillfället.

Det har varit fantstiska dagar med härliga hundar och förare och det känns ju så klart extra kul när man frå frågan redan nu om det blir någon fortsättning nästa år :-)


Idag var vi uppe i skogen och då det var två av "småpluttarna" som inte kunde komma idag så fick vi ändra om lite i upplägget men jag upplever att det blev snarare till det bättre. Vi började därför med de små och sedn körde vi de stora en stund för att göra likadant efter lunch.


Är så sjukt imponerad utav allihopa och det är otroligt kul att se hur de små har utvecklats sedan första tillfället vi hade.

De är nu fokuserade och klarar fint av att arbeta i denna miljön med många andra hundar och människor runt omkring.

Vissa har kommit lite längre än andra men ni gör alla ett fantastiskt jobb med era små.


Vi med de lite större hundarn fick jobba med linjer och störnings markeringar och då användes bland annat apportkastaren.

För egen del som jobbat en hel del med detta när det gäller mig och Jaga så var jag sjukt nöjd med hur hon hanterade uppgifterna idag. Jag tyckte överlag att det som alla har fått som "hemläxa" hade blivit avsevärt bättre och precis som med de små är det så kul att se utvecklingen hos alla.


Precis som tidigare är det bara att jobba vidare hemma och jag ser fram emot nästa tillfälle som blir det sista för i år.

Fortsätt som ni gjort så kommer det att bli toppen, är mycket stolt över er alla!

2016

B-PROVS KURS

9 OKTOBER 2016


Nu har vi haft ännu en härlig B-Provs kurs i skogen.

Vi började dagen med lite genomgång utav provupplägget och vad som är viktigt att tänka på.

Ett härligt gäng hade kommit för att prova sina vingar under "skarpt läge" och vädergudarna var faktiskt på vår sida.

Det var mer eller mindre härligt höstväder ända tills det var dax att packa ihop för hemfärd.


Är så stolt över alla och deras hundar och hur de jobbar med de och stöttar där det behövs samtidigt som de låter de lösa problem på egen hand. Det man generellt kan säga efter dagen är att ALLA är fantastiskt duktiga markörer, inga problem där.

VI har alla små saker att jobba med, igångar i vatten, söket, ordning runt fötterna men ändå så tycker jag det ser himla trevligt ut.


När vi hade kört igenom alla hundarna på provet och fått kritik/bedömning på detta så tog vi lunch.

VIll säga stort TACK till Marre som tog sig tid att  hjälpa oss trots stundande älgjakt ;-)


Efter lunch så delade vi upp oss lite för att träna på det som behövdes förstärkas.

Ska bli så spännande nu när det är några fler hundar på väg ut på prov och då framför allt B-Prov.


En härlig dag när man sitter och summerar det nu och jag ser fram emot att kunna erbjuda det samma nästa år.

Detta var ju den andra B-Provsdagen som vi anordnade i år och det känns som att det är mycket uppskattat.

Kan bara rekommendera detta till andra, är otroligt värdefullt att få "Prov-Träna"

HÖST TRÄNING FÖR MIRIAM DEL 2

25 SEPTEMBER 2016


Då har vi avverkat gång nummer två utav fyra.

Detta känns verkligen som ett bra koncept och det verkar som att alla deltagarna känner likadant.


vi började precis som ists med "små pluttarna" och det är så kul att se som de har utvecklats bara under senaste månaden.

Det var verkligen nad sedan sist och alla fick nya läxor att jobba med. Man ser att de börjar få mer och mer förståelse för vad de ska göra och jobbar med både stil och fart. Det som fortfarande är lite fascinerande är att de känns så "samlade"

När valparna hade fått köra igenom både markering, dirigering och lite närsök så var det dags för lunch.


Lunchen blev lite stressig idag då jag var ensam om att fixa det, min köks personal var på vift på andra ställen ;-)

Som tur är har jag fantastiskt trevliga valpköpare som glatt hoppade in i köket och hjälpte till.

Vi bjöd på pasta sallad och vitlöksbröd, vilket verkade vara uppskattat.


På eftermiddagen så var det igen dags för oss med lite äldre hundar och då blivit lite annorlunda än vi först tänkt så blev det så idag at vi gick på en "Walk Up" skit bra träning om ni frågar mig då det är sådant som är svårt att få till när man tränar själv hemma.

Allla hundarna skötte sig fint och de var fokuserade på sina uppgrkeringar och dirigeringar.


Nu jobbar vi vidare hemm aoch ser fram emot nästa tillfälle som blir i slutet på oktober.HÖST TRÄNING FÖR MIRIAM DEL 1

28 AUGUSTI 2016


Då är vi äntligen igång med årets höst träning för Miriam. Det är fyra tillfällen ett i månaden nu och fram till November.

Vi började dagen med lite samling och gruppindelning. Vi beslutade att vi kör de små valparna/unghundarna på förmiddagen och de lite äldre på eftermiddagen. Alla fick ge en presentation utav sig själva och sin hudn och jag kan säg att det värmde i mitt uppfödar hjärta när man fick höra från valpköpare att de fått sin "dröm hund"


Förmiddagsgruppen lade mycket fokus på grundträning. Hur man jobbar för att få ett lugn runt fötterna och hur man får till sina avlämningar. Extra kul var det att höra på alla deltagare när de fick frågan från Mirim om "hur vill ni att det ska se ut"? Det var många frågetecken där så jag tänker att det är en bra start för alla att fundera lite på det. Vad vill jag ha för kommandon, avlämningar mm.

Känns som att det blir en bra läxa till nästa gång:-)


Efter det var det dax för lunch där vi trots lite kymigt väder valde att bjuda på grillad korv.

Alla åt med god aptit och samlade nog energi inför eftermiddagen.


På eftermiddagen så var det dags för oss med lite äldre hundar. Vi började med att få stå på linje

medans Miriam sköt och kastade ut apporter i två områden. Här skulle vi sedan skicka på dessa mest för att hon skulle

få se lite hur våra hundar var. Tycker att det var bra uppgifter även om det ställde till det lite ibland. ;-)


Efter det fick vi lite egentid där vi hade möjlighet att titta på olika detaljer.

Det var allt från stoppsignal till höger/vänster och mycket annat.


Vi avslutade med en himla smart övning för att gå på linje utan att för den delen pressa hundarna eller skapa onödig förväntan.

Den här övningen är definitivt en som jag kommer ta med mig framöver, smart - enkelt - lärorikt kan man summera det med.


Ser redan fram em ot nästa gång och hopaps nu alla gör sina läxor - jag ska försöka i alla fall ;-)___________________________________________________________________________________________________________

HUNTING - KULLEN INTRO KURS

5-6 AUGUSTI 2016


Då har vi samlat ihop oss igen efter helgens introkurs för hunting-Kullen. Tyvärr så kunde inte vår fodertik komma då det misstänktes att hon eventuellt hade fått rävskabb vilket ju var himla olyckligt men resterande 9 valpar var på plats.

De som rest lång väg och framför allt de från Norge kom redan på fredagen och vi hade möjlighet att prata, äta lite i lugn och ro innan det skulle dra igång på allvar.


På Lördagen så fylldes huset med folk och härliga hundar. Det är så kul att få träffa alla igen och även kul att valpköparna får träffa varandra. Vet att jag alltid säger så men det är ett riktigt gott gäng med härliga, ambitiösa människor som jobabt på så fint med sina små och det känns lovande inför framtiden.

Vi började med att titta på lite grunder så som fotgående och stadga, tycker de små klarade sig över förväntan och förarna arbetade på bra för att de skulle lyckas.


Tiden går fort när man har roligt och förmiddagspasset sa det bara swosh om innan det var dax för lunch.

Som vanligt har jag bästa familjen som servar med god mat och fika, utan de hade jag aldrig klarat sådana här helger, TACK!


Efter lunch så började vi att titta lite på hur långt de små kommit i sin apporteringsträning - det vill säga hämta/lämna - och det är så härligt när man ser att de så naturligt apporterar. Ingen hade problem med att de inte ville apportera och när störningen försvann så var det inte heller några som helst problem att komma in och lämna av. Mycket goda förutsättningar inför framtiden.


Dagen avslutades med lite syskonbus och en god grillkväll, innan vi kastade in för lite skönhets sömn.

På söndagen var det en ny dag och ny övningar stod på tapeten.

Tyvärr så hade lille Vilde lyckats få tag på en padda på kvällen så han mådde inte speciellt bra alls utan fick stanna hemma och vila upp sig, jätte tråkigt så klart. Det är även i de här lägena man önskar att man tagit gruppbilden första dagen  men, men.


Idag fortsatte vi att titta på lite olika sätt att arbeta med jaktlydnad/apportering och fortsatte även att titta på grund delarna i jakten så som närsök och stopp signal. Måste säg att det är otroligt skönt när man går så och nio stycken ska blåsa och ha sina hundar lösa att de är så pass lydiga som de var. Inte massa kaos utan över lag en väldigt lugn kurs helg.


Stort TACK för att ni kom, ni gör ett jätte fint jobb med era små. Fortsätt så :-)

___________________________________________________________________________________________________________

TO WIN - KULLEN MH BESKRIVNING

26 JUNI 2016


Då vi varit och gjort Mental Beskrivning på To-Win Kullen. Tyvärr så kunde inte EMilie komma ner hit ( är en väldigt lång resa ) med Bailey så vi fattades en hund men alla andra kom vilket ju så klart är toppen kul. Man får ju en bättre överblick på kullen när man får se alla syskonen på en och samma gång och dessutom tycker jag det är så himla kul att få träffa alla :-)


Resultatet blev faktiskt ganska så  som jag hade trott, de var nog över lag betydligt mer tåliga och lite tuffare än vad jag hade trott men det var bara positivt att se att det är inte mycket som rubbar dessa härliga fyrbenta gyllenpälsar.

Först ut var Fight och vilket Mh han gör. Det är inte mycket som stör den pojken. Han har fullt förtroende för sin matte och så länge hon säger att saker är okej så håller han med. Lugnt och fint i aktiviteten och lekfull och nyfiken när det behövs och självklart så är han ju inte skottberörd.


Hund nummer två var vår egen lilla prinssessa <3 Denna lilla hund alltså... hon har inget behov av att vara med någon annan än sin matte. Så länge hon är det så tycker hon att livet är helt okej. Jag trodde nog dock att hon skulle vara lite mer skrämd utav de olika sakerna men att vi skulle lösa det tillsammans. Det skulle visa sig att där hade jag faktiskt fel då hon reagerade markant lite på allt förutom de där nedrans spökena. Hon var ju bara för söt där när hon började skälla och backa lite för att ungefär säga till de att "kom inte hit" efter en liten stund så hamnade hon ju så nära publiken så då bestämde hon sig för att det kändes tryggt så hon satte sig helt enkelt där <3 Det som är härligt här är att så fort jag ropar på henne ute hos spökena så kommer hon så glatt till mig och detta var faktiskt enda gången som hon gjorde så som jag trott att hon skulle göra.


Hund nummer tre var lilla Tango och den tösen förvånade mig faktiskt mest. Hon var verkligen som Mowgli i Djungelboken "Jag är nog tuffare än vad somliga tror" och det visade hon verkligen. Visst reagerade hon när dumpen flög upp men hon var lika snabbt framme för att kolla av den, samma med skramlet. När hon kom till spöken så visad ehon tydligt att hon tyckte det var högst onödigt att de var där men precis som de andra så litar hon blint på sin matte, om matte säger att det är okej så går det också bra och hon löser det med en glatt viftande svans. Avslutningsvis skott och lek där hon precis som de andra satt och spanade upp i himlen varje gång det kom ett skott. Tror de tyckte det var dåliga skyttar på det här stället som hela tiden missade ;-)


Hund nummer fyra var Jilla. Jilla gör även hon ett kanon fint MH och hon var nog lite busigare än vad jag trodde. Jag var ganska så säker på att hon skulle vara mer lik Jaga och mest sitta kvar vid momenten MEN det var hon inte. Hon tog för sig, lekte, jagade och kampade som bara den, verkligen superkul att se. De andra momenten löser de fint tillsammans hon och husse Mats och avslutar även hon med fin lek och bra skott.


Sista hund ut var Bison "The Man" med full fart och engagemang tog han sig an de olika tesdelarna och jag kan inte säg annat än att man mös lite när man hör han trycka på i steget och det nästan vibrerar lite i marken. Goa hund, så lik sin mor.

Det roligaste var ju när han skulle kampa med testledaren och han mer eller mindre släpade runt henne, hon fick verkligen bekänna färg för att kunna hålla kvar :-)

Även han löser de andra uppgifterna på ett fint sätt och avslutar med stabil lek och fina skott.


Behöver jag säg att jag är supernöjd med dessa och är en mycket stolt uppfödare.

Vi avslutade med att äta lite lunch hemm ahos oss och diskutera och gå igenom de olika beskrivningarna.

Kändes härligt att sitta och lyssna på vad alla tyckte och att de var nöjda med hur kulle var.

Stort TACK till er alla för att ni kom!

___________________________________________________________________________________________________________

UNGHUNDSDERBYT VIRÅ BRUK

10-12 JUNI 2016


Då har man så smått börjat landa efter denna helt fantastiska helg även om jag gärna hade fortsatt vara i min lilla lycko bubbla ett tag till ;-) Vilken helg vi har haft, så härligt umgänge, god mat och duktiga hundar, helt enkelt perfekt!


Det började redan på fredagen då vi alla anlände till campingen. Skönt att vara på plats i god tid både för oss och hundarna så man hinner ta det lite lugnt innan allvaret börjar :-) På kvällen så grillade vi tillsammans allihopa och jag vet att jag är tjatig men jag har så fantastiska valpköpare som ställer upp och kommer på saker och vi har så himla trevligt tillsammans. Jag känner mig mycket privilegierad som uppfödare att ha den kontakten med alla som jag har. Eftersom jag jobbat natten innan och blev mycket trött så tog vi en ganska så tidig kväll.

På lördagen så stack vi iväg hela gänget för lite träning innan vi "tog semester" och det är så kul att se de små så fint de jobbar. Alla skötte sig toppen och även Knalla och Vinna fick jobba lite. Knalla fick ta en lång dirigering som hon löste över förväntan måste jag säg och den tösen slutar aldrig att förvåna mig. Vi nöjde oss efter några markeringar och stack tillbaka till campingen för en supergod lunch som Benjamin och Jonna hade fixat.

På kvällen laddade vi och hade det supertrevligt med god mat igen och härligt hundprat. Det känns som att vi alla kände oss redo inför söndagens prövning och vi har alla fått den absoult bästa uppladdningen man kan få tror jag, att bara sitta och mysa tillsammans med goda vänner...
På söndagen var det då dax för själva Derbyt.

Vi hade sen samling vilket gjorde att vi hade tid att ta det lite lugnt på morgonen vilket var super härligt, ingen stress alls.

När vi väl var på plats var det bara att anmäla sig och sedan begav vi oss ut för att kolla lite på rutorna.

Det kändes ändå som att det skulle kunna vara hanterbart när man tittade på upplägget dock skulle det snabbt visa sig att när man tittade på hundarna så skapade rutorna mer problem än vad man tänkt.

Många 0:or delades ut idag och framför allt upplevde jag att vattenstationen var en av de som verkligen ställde till det för många hundar idag.


Jag är otroligt stolt över alla tre som startade idag och de kämpade på så himla fint. Det blev en helt fantastisk dag ute i skogen med ett team och heja klack som inte gick av för hacker. Tango fick an lite oturlig start men jobbade upp sig mot slutet och avslutade verkligen stor stilat, härligt att se Anna!


Fight och Jaga krigade på väl där ute på banan och det skulel visa sig att i dagens startfält med alla dessa 0:or så kom man ganska så långt bara genom att få in alla apporterna och det fick de.

Jaga slutade på uppflyttningspoäng, en totalt 30:e plats av drygt 200 hundar och hon blev även 2:a Bästa Golden.

Fight var inte mycket sämre han och endast 1 poäng efter Jaga slutade han på 34:e plats totalt och blev 3:e Bästa Golden.

Ett härligt avslut på en fantastisk helg, stort TACK till alla som var med och delade den med oss.

___________________________________________________________________________________________________________

JAKT KURS FÖR LISA FALK

6-8 Maj 2016


Då har vi avslutat ytterligare en härlig kurs och denna gången var det jakt kurs för Lisa Falk.

Vilken helg det blev, strålande sol och enorm hetta men trots det så kämpade både hundar och förare på bra.

En stor eloge och TACK till Lisa som svettades på därute under hela dagarna.

Det är alltid kul att gå kurs men så klart extra roligt när härliga valpköpare är med och deltar.

Jag är så stolt över det fina jobb ni gjort under helgen och det här kommer bli toppen bra.

Många små grejer och tips fick vi med oss att jobba vidare på inför framtiden och lite shopping blev det också

så när man summerar helgen så får den så klart 5 hundar ;-)

___________________________________________________________________________________________________________

LYDNADS KURS FÖR LILLEMOR EDSTRÖM

16-17 APRIL 2016


Då har vi avslutat en härlig lydnadshelg med mycket mat, många skratt och för de som håller på med lydnad - inte just jag - så tror jag också de fått med sig mycket matnyttiga träningstips. Tyvärr så ville inte vädergudarna som jag denna gången, typiskt när man tänkt vara ute så på söndagen ändrades snabbt planerna till inomhusträning vilket skulle visa sig vara ett bra drag. ;-)


Själv så kände jag redan tidigt under helgen att halsen började svullna igen trots tappra försök att försöka låtsas om att det inte var så - hjälpte klart inte att det blev en sen kväll - så var influensan fast i kroppen som ett brev på posten och på söndagen var jag rätt matt. Blev heller inget jobb för mig utan istället så fick jag ladda batterierna.


Man blir så klart lite extra stolt över de valpköpare som deltog och det är så kul att få träffa både er tvåbenta och fyrbenta och det är så kul att se hur ni förvaltar era små. Fortsätt att jobba på som ni gör, kommer bli kanon!


Ett extra TACK till Lillemor och Kjell som kämpade på trots dåligt väder på lördagen och det var så kul att få ha er här :-)

___________________________________________________________________________________________________________

B-PROVS KURS

3 APRIL 2016


Nu har vi haft en härlig B-Provs kurs i skogen.

Vi började dagen med ett "inofficiellt" B-Prov med lottning, genomgång domare och allt annat som hör ett B-prov till.

Stort Tack till Stina och Marre som hjälpte mig att ordna detta på ett så fint sätt.


Det är så kul att det är så många utav valpköparna som är intresserade utav att köra jakt och vi har alla våra bitar att jobba med men överlag är jag jätte nöjd och glad över vad jag såg. i många fall behövs bara lite mer vana och rutin då det är unga hundar vi jobbar med.


Några utbölingar i form av labradorer med förare hade vi med för att fylla upp kvoten för att det skulle bli lite mer provlikt

de skötte sig alla bra de med :-)


Det blev en fantastisk dag i skogen med mycket skratt och tjöt, en väldans massa grillad korv och jag kommer givetvis sikta på att kunna få till en sådan här dag även till hösten, finns inget som är så givande som att få träna i "skarpt" läge.


Avslutningsvis vill jag bara TACKA alla för en fantastisk dag, så kul att alla kom och vi ser redan fram emot när vi får träffas igen :-D

___________________________________________________________________________________________________________

2015

Då har vi landat lite efter årets och mitt första kennel läger. Kan inte med ord beskriva hur glad och nöjd jag är med helgen och alla som deltog. Jag är otroligt glad och känner mig priviligierad över att ha så fina valpköpare som ställer upp och kommer på våra aktiviteter som vi ordnar. Alla utom 4 stycken deltog på årets läger och det är härligt att se hur trevligt alla har med varandra och vilken lättsam och god stämning det är.


Det började på fredagen att alla anlände och är sjukt imponerad över att alla faktiskt hittade dit ;-) Har själv kört vilse då jag skulle ut till Bonnalt för första gången. Det blev en trevlig middag på kvällen där vi gick igenom lite inför helgen och alla fick berätta lite om sig själva, sina hundar och vad de hade för förväntningar på helgen. Efter lite mer mingel så tog vi en relativt tidig kväll och laddade batterierna inför morgondagen.

Lördagen började i lugnt tempo med en lång frukost där man kunde känna förväntan ligga i luften. Alla var taggade och på G inför en hel dag med träning. Vi delade upp alla i två grupper, nybörjare och de som kommit lite längre. Vi började dagen tillsammans med mingelövning och lite lydnad/stadge övningar och jag måste säg att de ALLA skötte sig toppen fint. Efter det delade vi på oss och gjorde lite olika övningar, på lördagen var jag själv med och körde Knalla så det var bara en liten del jag såg utav de i nybörjar gruppen då vi var på olika ställen. 

Vädergudarna höll sig återigen på mina sida och trots att det regnade lite på morgonen så höll sig regnet borta under dagarna. Vi bröt vid 12 för lite lunch och sedan så fortsatte träningen under dagen.

På kvällen blev det samkväm och grill middag. Så mycket jag skrattat och som jag njutit utav att ha alla mina valpköpare här och deras hundar. Många härliga diskussioner och en massa roliga historier och upplevelser man delat med sig av. Vi hade även en frågesport som handlade om kenneln, våra hundar och mina tankar och värderingar. Är imponerad över hur mycket de alla kunde och vi säger GRATTIS till Lars Kjellgard som dominerade med 24,5 poäng. Poängen från denna frågesport omvandlades till WT-poäng som man fick med sig till dagen efter då Kennel Mästerskapet skulle gå av stapeln.

Söndagen så var det äntligen dags för det stora Kennel Mästerskap mycket laddat var det och tävlings människorna kom verkligen fram under dagen. Det var riktigt kul att se alla och de skötte sig superfint. Några som man har följt under ett tag har gjort riktigt stora framsteg och det var jätte kul att se. Det var också kul att se alla de små som krigade på mycket bra trots sin ringa ålder, bra fokus även om de var trötta efter helgen. Jag är mycket stolt uppfödare idag om än lite trött MEN stolt. Känner att det är kul att alla engagerar sig så mycket som de gör och förvaltar sina hundar på ett så fint sätt.


Jag vill säga ett stort TACK till alla mina valpköpare för att ni kom och jag hoppas verkligen att ni fått med er en hel del goda erfarenheter med er hem och att vi ses igen på nästa års kennel läger. Ett extra TACK till Ulf och Carina som ville vara med och ta hand om oss alla i träningen :-)

Årets Prispall :-)

Årets KENNEL MÄSTARE "Abbe" Aqua Seer's First Fighter och Lena

Stort GRATTIS till er :-)

___________________________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________________________

UNGHUNDSDERBY & MH FIRST-KULLEN

6-7 Juni


Ännu en härlig helg är avslutad och denna började med att tre utav First kullen startade på Unhundsderbyt.

En glädjens dag blev det och jag är mycket stolt uppfödare när Lena och ABBE "Aqua Seer's First Fighter" går och blir bästa golden.

På lördag kvällen så träffades vi alla hemma hos oss där vi grillade och firade Lena och Abbes fina jobb under dagen.

Det är så fantastiskt kul att träffa alla och ni tar så väl hand om er fyrbenta vänner, Tack för det :-)

På söndagen var det då dags för MH, äntligen. Gud vad spännande det är att få se hur ens kullar blir och hur de reagerar i olika situationer. Jag är otroligt nöjd med hela kullen och det var riktigt kul att vara uppföadre idag.

Stolt som en tupp avslutade vi en fantastisk helg med flaggan allra högst i topp!

___________________________________________________________________________________________________________

STUDIEBESÖK SSRK B-PROV

19 April


Idag har vi varit på STUDIEBESÖK på Jaktprovet som SSRK ordnade i Halmstad.

Kul att det finns intresse från valpköpare att komma för att lära sig mera. 

En trevlig dag blev det i strålande solsken och många duktiga ÖKL hundar och förare fick vi se.

Lite samkväm och grillning till lunch för att sedan avsluta dagen med ett Nybörjarklass ekipage.

Blev ju en superdag då man fick se både NKL och ÖKL hundar och nu så hopps jag att ni fått en lite bättre bild av vad det

är vi tränar mot.

Fantastiskt kul med så engagerade valpköpare som vill lära sig mer om jakten och vad passar väl då bättre äna tt göra studiebesök.

Stort TACK till er som kom är alltid kul att träffa er och era fina hundar <3

___________________________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________________________

VALPTRÄFF FIRST-KULLEN

1 - 16 Augusti 2014

Nu har vi haft vår första valpträff med "FIRST-KULLEN" 5 utav 9 valpar kom till slut då tyvärr sjukdom stoppade den 6 från att komma.

Vi hade förmånen att få ta del utav Marika Hansson och Tina Hanssons tänk runt lydnad och jakt.

Jag hoppas och tror att alal fick med sig lite guldkorn och känner sig peppade och motiverade för att fortsätta

och utveckla både sig själv och hundarna.

Genomgående så kan kan jag bara säg att jag är SUPER nöjd med det man serhos hundarna idag och jag ser verkligen fram emot

att få följa de alla i framtiden.

Vi avslutade dagen med att grilla och äta lite gott och prata igenom dagen och jag hoppas att alla had elika trevligt som vi hade.

Stort TACK för denna gången och vi ser redan fram emot att få träffa alla igen :-D

INTROKURS TO WIN-KULLEN

1-2 Augusti 2015


Nu har vi haft vår första valpträff med "TO WIN-KULLEN" och så också den utlovade Introkursen som jag denna gången höll i själv för första gången. Extra kul var att ALLA valpar kom och jag är så otroligt glad och stolt över både valpar och valpköpare för allt jobb och

engagemang som ni lägger ner.


Några anlände redan på fredagen och vi fick en kväll tillsammans med mat, dryck och mycket snack och en hel del valpbus :-).

På lördagen så anlände resten av gänget och helgen var i gång på riktigt.


På lördag förmiddag gick Tina igenom lite sitt tänk när det gäller grundträning av valpar och på eftermiddagen så tog jag över och vi började så smått kika på jaktens grunder. Jag tror och hoppas att alla kände att de fick mycket med sig hem som de kan fortsätta att träna vidare på och att en del tankegångar väckts. En super härlig dag avslutades med grillkväll, dryck och ännu mer hundprat.

Många skratt blev det och jag är supernöjd med alla, verkligen ett härligt gäng :-D


På söndagen fortsatte träningen och vi utvecklade lite och fick jobba lite mer med hundarna och olika delmoment. Härligt att se att alla så glatt apportera och att jaktlusten finns där. Galet duktiga med härligt fokus och fantastisk stadga, kommer bli super det här!


Avslutningsvis vill jag bara TACKA för en fantastisk helg, så kul att alla kom och vi ser redan fram emot när vi får träffa alla igen :-D

2014

INTRO KURS FIRST-KULLEN

13-14 September 2014


Nu har vi haft vår andra valpträff med "FIRST-KULLEN" och så också den utlovade INTROKURSEN med härliga Benedicte från Norge. Tanken var att öven Cathrine skulle komma men då de precis fått valpar i huset så fick hon snällt stanna hemme. 7 utav 9 valpar kom och jag är så otroligt glad och stolt över både valpar och valpköpare.


Några anlände redan på fredagen och vi fick en kväll tillsammans med mat, dryck och mycket snack och förväntningar inför morgondagen.

På lördagen så anlände resten av gänget och helgen var i gång på riktigt.


Benedicte gick igenom grundträning i jakten och delade med sig av sina tankar kring valpträning och unghundsträning, vad man bör tänka på och hur man kan utveckla och gå vidare. Jag tror och hoppas att alla kände att de fick mycket med sig hem som de kan fortsätta att träna vidare på och att en del tankegångar väckts. En super härlig dag avslutades med grillkväll, dryck och ännu mer hundprat. Många skratt blev det och jag är supernöjd med alla, verkligen ett härligt gäng :-D


På söndagen fortsatte träningen och vi utvecklade lite och fick jobba lite mer med hundarna och olika delmoment. Härligt att se att alla så glatt apportera och att jaktlusten finns där. Man kunde se att det var lite spridning bland valparna hur de jobbade och med vilken intensitet men jobbade det gjorde de.


Avslutningsvis vill jag bara TACKA för en fantastisk helg, så kul att så många kom och vi ser redan fram emot när vi får träffa alla igen :-D