ÅRETS ARTIKLAR

APPORTERA FÖR LIVET

2 JULI 2017


Vill börja med atts äga STORT TACK till alla gulliga valpköpare som ställde upp på den här dagen.

Mycket jobb och planering - läs lite sömn - har det varit MEN så bra det blev!


Det började lite kaos artat när flyttade på vår ruta inte en gång utan tre gånger innan provdagen :-/

Väl på plats så skulle det visa sig att domaren ville ändra upplägget ytterligare en gång, suck!

Men trots detta så höll alla humöret uppe och jobbade på så himla bra i rutan. Bra förslag togs fram för att effektivisera under dagen då det ju var drygt 150 hundar som skulle igenom.

Bra flyt och vi var den rutan som var klar först på hela dagen vilket kändes ju toppen!


Domaren var nöjd med oss och jag tror att vi alla lärde oss mycket under dagen. Jag är otroligt stolt över er alla och känner mig så sjukt nöjd med dagen. Att vi sedan bidrog till att samla in över 270 000 kronor till Cancer Fonden gör ju inte att man mår sämre.

Stort TACK till bästa funktionärs staben, Ni är bäst!LYDNADSDAG FÖR TINA HANSSON

17 JUNI 2017


Då har vi haft ännu en härlig dag tillsammans med goa valpköpare men denna gången så gick det i lydnadens tecken.

Vi var 6 stycekn som deltog och det var ritkigt kul att se hur alla utvecklats sedan jag såg de när vi hade Lillemor här i April.

Vinna "mamsen" fick ockås vara med och visst satt de gamla takterna i så här ska det tränas lydnad.


Det är kul när man går kurs och man ser att folk kan inspirera andra på ett så härligt sätt.

Alla kände sig peppade och taggade för att fortsätta jobba vidare. Det gjorde ju inget heller att solen sken på oss och humöret

var på topp- Summan av allt en helt fantastisk dag!


___________________________________________________________________________________________________________

INTROKURS "STAR-KULLEN"

3-4 JUNI 2017


Då har vi avslutat och ska summera ännu en Intro Kurs. Måste säg även om det låter tjatigt att det är alltid lika kul att få träffa

sina valpköpare och deras fyrbenta vänner. Lite extra speciell är ju denna kullen då det är första gången som jag avlar på

något som jag själv fött upp. Det gör ju inget heller när de är fantastiskt gulliga och väldigt duktiga.


Det är ju fortfarande unga hundar/valpar och det blir ju inte att man "tränar" så mycket egentligen på en intro kurs utan det är precis som det låter en introduktion i de delar i jakt träningen som är viktig att ha med sig. Jag förmedlar lite hur jag tänker runt både hundarna och framtida träning men framför allt så tjötas det, skrattas och vi har det väldigt trevligt.

Denna helgen var inte annorlunda mot tidigare och mycket skratt och skoj blev det.


Valparna jobbade på jättefint hela helgen och det var så kul att se vilket fint "lugn" som fanns i de alla och hur fint de klarade av att koncentrera sig under helgens arbet. Stort TACK till alla som kom :-)

EDDIE KURS DEL 2

17 APRIL 2017


Då har vi haft del 2 utav tillfällena med Eddie och idag var det en helt fantastisk dag. Det var minsann lite surt att inte kunna köra Jaga då hon ju är nyparad och jag känner att jag inte vill riskera något men lilla Stilla fick rycka in som "stand in" och hon skötte sin uppgift med bravur.


Dagen började med lite jaktlydnad i en fyrkants promenad, man kan aldrig få för mycket jaktlydnad och jag tycker att oftast är man lite slarvig med denna biten. EFter det så jobbade alal med linjer/markeringar över olika hinder med fokus på  att ta samma väg ut som tillbaka. Man såg tydligt att några av hundarna gärna valde väg och då ibland kanske inte den som vi tänkt oss precis men de löste det ju ändå på ett bra sätt.

Avslutningsvis så blev det jobb med apportkastaren och det är märkligt hur man ibland tänker att det ska bli enkelt men det visar sig snabbt vara väldigt svårt. Kan säg att Lasse och SKoja verkligen slet för sin ena apport och det var så kul att se när hon väl löste det efter allt slit. - En riktigt bra apport!-)


Tack till alla för en härlig dag :-)


LYDNADSKURS FÖR LILLEMOR EDSTRÖM

8 APRIL 2017


Då har vi även i år haft en härlig lydnadshelg tillsammans med goa människor och fantastiskt trevliga instruktörer.

Vi hade lite bättre tur än förra året med vädret så trots attt det blåste en del så höll vi oss i alla fall torra.

Detta har börjat att bli en trevlig tradition och det är ju extra kul när man avslutar enkurs och redan har så stort intresse så man kan boka in ny kurs för kommande år :-)


Härlig ahudnar har vi sett och även i år hade vi några "utbölingar" med men i första hand så var det hundar från kenneln.

Då jag själv ju bara pysslar med jakten sen en tid tillbaka så är det ritkigt kul att få se hundarna i lite andra element.

Man ser ju de som satsar mer på lydnaden än jakten hur de blommar upp i dessa situationer och det är otroligt kul att se.

Är så stolt över er alla och TACK för en super trevlig helg :-)

EDDIE KURS DEL 1

25 MARS 2017


Då har vi haft det första tillfället på Eddie-kursen som ska pågå under tre tillfällen i tre månader.

Vi hade fantastiskt väder även om det blåste lite och alla hundarna skötte sig så himla bra.

DEt är så kul att få följa sina hundar på så nära håll och se deras utveckling.


För de lite mer orutinerade hundarna så blev det enskild träning i början för att både hundar och förare skulle få bra förutsättningar. Efter det så tog vi de lit emer rutinerade hundarna och de fick jobba på linje med både markeringar och dirigeringar.

Här såg man både styrkor och brister och det är ju så klart så att vi har alal saker attt jobba med :-)Tack till alla för en härlig dag och jag ser redan fram emot nästa tillfälle.:-)

B-PROVS KURS DEL 2

25 FEBRUARI 2017


Då var det dags för omgång 2 utav vår B-Provstränings kurs.

Denna dagen hade vi förmånen att få en bedömning utav en utav våra goda vänner från Danmark som är domare - Lars Nordenhof.

Detta var mycket uppskattat av alla ch även nyttigt att få lite besked om hur man står sig i skarpt läge och att även få tips på vad man behöver jobba mer/mindre med. Jag tycker alla skötte sig bra och tanken är ju inte heller att allt ska vara klart utan det är ju ett sätt att få träna i skarpt läge.


Då vädret fortfarande driver lite med oss så kom det lite snö på natten och därför så valde vi att inte köra något vatten denna gången heller. Men nästa gång och sista gången så blir det vatten. Stolt och glad vöer er alla som kämpar på med era små och gör ett så fitn jobb. Stor skillnad på många när det gäller viltet redan från första gången så det känns mycket lovande.


Efter genomfört prov så lagade jag och Jonna en god Chili över elden och bakade bröd, ritkigt smarrigt om du frågar mig :-)


Tack till alla för en härlig dag :-)


HÖST TRÄNING FÖR MIRIAM DEL 4

18 FEBRUARI 2017


Då har vi äntligen fått till sista tillfället på höst träningen för Mirijam. Sista gånen blev ju tyvärr olyckligt inställd på grund utav sjukdom men vad gör väl det när man tittar tillbaka på dagen vi haft.


riktigt kul och inspirerande träning och det är otroligt kul att få följa alla och deras utveckling. Alla har gjort stora framsteg sedan vi började tidigt på hösten 2016 och jag ser verkligen fram emot fortsättningen.

Responsen på upplägget har varit fantastiskt och därför så bestämde jag och Mirijam att vi kör ett liknande upplägg till hösten igen.


 

Jag fick ju även möjlighet att inviga mina nya matlagningsprylar och vilken succé det blev. Det är något visst med att stå och laga mat i skogen över öppen eld och att det sedan blev väldigt uppskattat och gott gör ju saken bara ännu bättre.

Mer sådana tillfällen kommer det definitvit att bli :-)

SAMTRÄNING

12 FEBRUARI 2017


En fantastisk dag med ett härligt gäng hundar har vi haft. Även om det blåste en hel del på oss emellanåt så sken ändå solen och humöret var på topp. på dagens samtärning så lade vi fokus på markerings arbetet och man såg att terrängen i många fall var mycket tuffare än vad vi hade tänkt oss. hundarna fick verkligen jobba för varje apport men löste det på ett bra sätt.


Det är så otroligt kul att intresset för våra samtärningar är så stort, vi har de senaste gångerna varit mellan 7 och 10 hundar och det är ett priviligie att få följa sina valpar på så nära håll. Jag är otroligt glad och tacksam för att ni komme roch mycket stolt över hur ni hela tiden utvecklas i eran träning.

Tack så jätte mycket för det :-)


B-PROVS KURS DEL 1

5 FEBRUARI 2017


Då har vi dragit igång vårens B-Provs kurs där vi ska träffas fyra gånger under våren och få jobba med våra hundar i provlika miljöer och upplägg. Nu första tillfället så hade vi även lit eteori där vi gick igenom lite om de olika provformerna, upplägg och regler. Det är himla inspirerande när man sitter ett gäng så och diskuterar fram och tillbaka och delar erfarenheter med varandra. Lite viltkännedom fick vi ju så klart också med och det är viktigt inför ens egen träning att faktiskt ha lit ekoll på vad för vilt som kan dyka upp på prov.


Efter lunch så blev det praktiskt träning där vi tittade lite på vilthanteringen hos alla och det är skönt att se att alla tar vilt, sedan att det behövs tränas för att få mer viltvana, bra grepp och avlämningar ser jag inte som ett så stort problem för att jag vet att det kommer. Nästa tillfälle vi har så blir det enbart upplagt som ett ritkigt B-Prov med domare, skytt och lottning.

Den här träningen är super nyttig tycker jag då man sällan kan träna på detta och det gäller att lära känna sin hund i just dessa situationer för att sen kunna ge den en rättvis chans att prestera så bra som möjligt.


Tack till alla för en härlig dag :-)


___________________________________________________________________________________________________________

2017

___________________________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________________________