SKOJA & BAILEY

 

Skoja är en tik ur vår första kull här med föräldrarna Vinna/Whip - en syster till vår Knalla.

 

När jag fick frågan från Lasse som äger henne om jag ville ta en kull på henne så behövde jag egentligen inte fundera speciellt länge alls. Skoja är en lite mindre tik med mycket fart och fläkt som jag alltid har tyckt väldigt mycket om. Det som jag hela tiden var säker på var vilken typ av hane

jag skulle vilja ha till henne.

 

Ur denna kombinationen förväntar jag mig att få härligt stabila och arbetsvilliga hundar med mycket motor och "will to please" Dessa valpar säljs enbart till dig som tänker träna och tävla med din hund och företrädesvis till de som vill hålla på jakt.

 

Är du intresserad utav en valp I denna kombinationen eller har du några frågor?

Tveka inte att höra av dig till :

Matilda Borvén Tel: 0735-035859 eller via MAIL

Du kan också läsa mer under "Att köpa valp från oss"

 

SKOJA är:

 

Skoja är som sagt från vår första kull "First-Kullen" och en syster till min egen Knalla.

 

Skoja är en fartig tik med mycket Will To Please. Hon vill mycket och tar lätt för sig i skog och mark. Tyvärr så har träningen blivit lite begränsad under de första åren då Skojas Husse Lasse haft problem med ett knä och inte kunnat ta sig fram i skog och mark så som han velat. Idag så har han ett "nytt" knä och man ser verkligen vilka framsteg de gjort tillsammans på kort tid, en utveckling som pekar rakt uppåt.

 

Jag har själv startat Skoja vid två tillfällen på WT i ung ålder då Lasse inte kunnat och utifrån de förutsättningar vi haft så tycker jag att hon skött sig jätte bra. Inte lätt att ta signaler och kommandon från en helt ny förare.

 

Skoja har startat på jaktprov men haft lite otur varav 1:an uteblivit men fick med sig ett 3:e pris från förra året. Hon är fin med vilt och spontan i sina apporteringar. Det är full fart ut och även hem.

 

I år så siktar Lasse på att komma till start med henne både på WT och B-prov och jag är helt övertygad om att det kommer att gå bra. Hon har även startat på vårt eget Kennel Mästerskap där hon vann år 2016.

 

Skoja kommer ur en kull på 9 syskon där alla är friröntgade på höfter och armbågar. Hon har gjort MH med 1:a på skott och jag har även sett hennes syskon som alla gjort ett stabilt och fint intryck. En tik som helt enkelt faller mig i smaken >3

Så här beskriver Johnny BAILEY:

 

Bailey är på alla sätte en drömhund som har hela paketet. Det kan ju nästan låta för bra för att vara sann men det är så jag ser på Bailey. Han har ett fantastiskt temperament och mentalitet, "en super sundhed" Han är en älskad och härlig familjehund samtidigt som han varit väldigt enkel och lättlärd att träna.

 

Han är avlad fram på några av de främsta jaktlinjerna från England. Han är mer eller mindre linjeavlad från de klassiska "Holway" linjerna.

 

Bailey har ett fantastiskt lugn när det gäller både vardagen och arbetet och har inga tendenser till ljud. Han har fin vilthantering och är mycket samarbetsvillig och dirigerbar - mycket "Will To Please" Han är lugn och uppmärksam när så krävs samtidigt som han jobbar hårt och ger inte upp i jakten på en fågel. Han har en fin "on/off" knapp.

 

Han är tränad för att lyckas. Min träningsfilosofi är att om hunden lyckas med sina uppgifter så bygger det ett självförtroende hos hunden att ligga i och jobba. Bailey tar hårt vid sig om man brusar upp, skriker på han vilket heller aldrig har varit nödvändigt då han hela tiden anstränger sig för att det ska bli rätt.

 

Han har redn i tidig ålder visat på många goda jaktliga egenskaper och visat framfötterna både på prov och praktisk jakt. Under 2017 ska formen putsas för att ta sig an nya utmaningar i de högsta klasserna.

 

Aqua Seer's First Joy

Cawood Bailey

SE23301/2014

Född: 2014-03-22

e:NLCH SE LCH NJCH SE JCH DKWTCH Vassruggens Åge Mjödvitner

u: LP1 RLDN RLDF Peruddens Jaktliga Vinna

DK11899/2014

Född: 2014-06-26

e: Calhoun Of Graceful Delight

u: FT.W Gleen Mhor's Sally

HD: B

ED: ua

Avels index: HD 107 / ED 108

Ögon: ua

GR_PRA1: Normal

GR_PRA2: -

Prcd-PRA: -

Ichthyosis: -

HD: A

ED: ua

Avels index: HD 101

Ögon: ua

GR_PRA1: Normal

GR_PRA2: Normal

Prcd-PRA: Normal

Ichthyosis: Normal

Godkänt MH med 1:a på skott

-

 

Utställd med Excellent (open show)

B-Prov NKL / 2:a Pris

 

WT NKL / 1:a Pris

WT NKL Skottorp /65 poäng (med en 0:a) Domarens val

 

11:e bästa Golden Retriever på Unghundsmästerskapet 2015

 

Kennel Mästare 2016

 

Jagat Praktiskt

A-Prov Danmark Åben / 1:a Pris

B-Prov Danmark NKL / 2x1:a Pris - Provbästa hund

B-Prov Danmark ÖKL / 1:a Pris

 

WT Danmark NKL / 1:a Pris

WT Danmark ÖKL / 3x1:a Pris - 2x3:e Vinnare, 4:e Vinnare

WT Danmark Elite / 2x1:a Pris - 2:a Vinnare, 4:e Vinnare

 

C-Prov Danmark ÖKL / 2x1:a Pris

 

Silvermedalj vid DM ÖKL WT 2016

Jagat Praktiskt

 

SKOJA & BAILEY