JILLA & BAILEY

 

Jilla är en tik ur vår To-Win kull här med föräldrarna Vinna/Nemo - en syster till vår Jaga.

 

När jag fick frågan från Mats som äger henne om jag ville ta en kull på henne så behövde jag egentligen inte fundera speciellt länge alls.

 

När det inte blev några valpar efter Skoja/Bailey så behövde jag inte fundera så länge alls när det gällde val av hane.

 

Ur denna kombinationen förväntar jag mig att få härligt stabila och arbetsvilliga hundar med mycket motor och "will to please" Dessa valpar säljs enbart till dig som tänker träna och tävla med din hund och företrädesvis till de som vill hålla på jakt.

 

Är du intresserad utav en valp I denna kombinationen eller har du några frågor?

Tveka inte att höra av dig till :

Matilda Borvén Tel: 0735-035859 eller via MAIL

Du kan också läsa mer under "Att köpa valp från oss"

JILLA är:

 

Jilla är som sagt från vår andra kull "To Win-Kullen" och en syster till min egen Jaga.

 

Jilla är en tik med mycket jaktdrift och Will To Please. Hon jobbar alltid bra och samarbetar bra med sin förare. Hon är en mycket duktig markör och jobbar väldigt bra självständigt samtidigt som hon kan vara mycket lyhörd på vad Mats vill.

 

Jilla har tävlats inom flera olika dicsipliner så som Lydnad, Bruks men framför allt Jakt. Hon har även deltagit på parktisk jakt och ger alltid 200 %

 

Jilla har ett 1:a pris i NKL och ska starti ÖKL här under året. Hon är fin med vilt och spontan i sina apporteringar. Det är full fart ut och även hem.

 

Det är Mats första hund som han kör i jakten och det är otroligt trevligt att se dessa två tillsammans. De jobbar verkligen som ett team och utvecklas och lär sig nya saker hela tiden.

 

Jilla kommer ur en kull på 6 syskon där alla är röntgade på höfter och armbågar. Hon har gjort MH med 1:a på skott och jag har även sett hennes syskon som alla gjort ett stabilt och fint intryck. En tik som helt enkelt faller mig i smaken <3

 

För mer info om Jilla se RASDATA

Så här beskriver Johnny BAILEY:

 

Bailey är på alla sätte en drömhund som har hela paketet. Det kan ju nästan låta för bra för att vara sann men det är så jag ser på Bailey. Han har ett fantastiskt temperament och mentalitet, "en super sundhed" Han är en älskad och härlig familjehund samtidigt som han varit väldigt enkel och lättlärd att träna.

 

Han är avlad fram på några av de främsta jaktlinjerna från England. Han är mer eller mindre linjeavlad från de klassiska "Holway" linjerna.

 

Bailey har ett fantastiskt lugn när det gäller både vardagen och arbetet och har inga tendenser till ljud. Han har fin vilthantering och är mycket samarbetsvillig och dirigerbar - mycket "Will To Please" Han är lugn och uppmärksam när så krävs samtidigt som han jobbar hårt och ger inte upp i jakten på en fågel. Han har en fin "on/off" knapp.

 

Han är tränad för att lyckas. Min träningsfilosofi är att om hunden lyckas med sina uppgifter så bygger det ett självförtroende hos hunden att ligga i och jobba. Bailey tar hårt vid sig om man brusar upp, skriker på han vilket heller aldrig har varit nödvändigt då han hela tiden anstränger sig för att det ska bli rätt.

 

Han har redn i tidig ålder visat på många goda jaktliga egenskaper och visat framfötterna både på prov och praktisk jakt. Under 2017 ska formen putsas för att ta sig an nya utmaningar i de högsta klasserna.

 

Aqua Seer's Will To Win

Cawood Bailey

SE19379/2015

Född: 2015-02-18

e: SE LCH Little Mhor's Nemo

u: LP1 RLDN RLDF Peruddens Jaktliga Vinna

DK11899/2014

Född: 2014-06-26

e: Calhoun Of Graceful Delight

u: FT.W Gleen Mhor's Sally

HD: A

ED: ua

Avels index: HD 111 / ED 105

Ögon: ua

GR_PRA1: Normal

GR_PRA2: Normal

Prcd-PRA: Normal

Ichthyosis: -

HD: A

ED: ua

Avels index: HD 101

Ögon: ua

GR_PRA1: Normal

GR_PRA2: Normal

Prcd-PRA: Normal

Ichthyosis: Normal

Godkänt MH med 1:a på skott

-

 

Utställd med Excellent (open show)

B-Prov NKL / 1:a Pris

 

WT NKL / 1:a Pris

 

Jagat Praktiskt

 

Lydnad Startklass / Uppflyttad

 

Apell Sök / Uppflyttad

Lägre klass Sök / Uppflyttad

A-Prov Danmark Åben / 1:a Pris

B-Prov Danmark NKL / 2x1:a Pris - Provbästa hund

B-Prov Danmark ÖKL / 1:a Pris

 

WT Danmark NKL / 1:a Pris

WT Danmark ÖKL / 3x1:a Pris - 2x3:e Vinnare, 4:e Vinnare

WT Danmark Elite / 2x1:a Pris - 2:a Vinnare, 4:e Vinnare

 

C-Prov Danmark ÖKL / 2x1:a Pris

 

Silvermedalj vid DM ÖKL WT 2016

Jagat Praktiskt

 

JILLA & BAILEY